Linnaeusweg 7, 1331 AA, Almere
036-5328136

Plantenhotel / Overwintering

In onze kwekerij hebben we in de winter ruimte om "mediteraanse" of tropische planten te kunnen laten overwinteren. Planten zoals Olijven, Oleanders, Citrus soorten, Bananenplanten, Agave's, Bougainvillea, Palmen, Agapanthus en nog veel meer.  We houden de temperatuur boven de 2oC waardoor deze de nederlandse winters kunnen overleven. We lopen ze wekelijks na om te kijken of ze water nodig hebben en of er schadelijke insecten de planten bedreigen. Deze zullen we biologisch proberen te bestrijden.

De kosten van het overwinteren zijn € 40,-/m2. De oppervlakte wordt gemeten door te kijken hoe de planten vrijstaan in de kas, dus niet de grote van de pot. Transport wordt in overleg berekend. Binnen Almere is het ophalen/bezorgen € 20,-. Buiten Almere komt op € 1,20 per gereden km. Als wij het in combinatie met andere klanten kunnen combineren, kan je ongeveer uitgaan van € 0,45 per gereden km (heen en terugreis) Combineren kunnen wij alleen bij tijdige aanmelding. Adres moet bereikbaar zijn met vrachtwagen (9meter en 12 ton) en niet gelegen binnen een milieuzone.

Hieronder kunt informatie krijgen, of de planten aanmelden. Als u de planten komt ophalen dit minimaal 1 dag van te voren aanmelden dan zullen wij deze klaar zetten. Dit kan via email of het onderstaande contact formulier. 

Plantenhotel

Voorwaarden voor overwintering:

1. Planten dienen vrij te zijn van onkruiden, ziektes en overige aandoeningen

2. Het risico van overwinteren ligt bij de klant. Wij kunnen niet de garantie geven dat de planten het blijven doen, onderliggende ziektes en wortel problemen zijn niet altijd goed zichtbaar.

3. Breuk van stenen potten is voor risico van de klant.

De totale lijst van voorwaarden zullen wij op verzoek toesturen.